Održan “Bazar sporta”

Gradska opština Mladenovac i Sportski savez Mladenovca organizovali su “Bazar sporta”, sportsku manifestaciju koja se održala na Gradskom trgu i glavnoj mladenovačkoj ulici.

Kroz igru i pokazne vežbe, sportisti i treneri iz mladenovačkih sportskih klubova predstavili su Mladenovčanima svoje klubove na sportskoj manifestaciji koja ima za cilj da na jednom mestu građanima predstavi sve klubove i sve sportove u Mladenovcu i u neposrednoj komunikaciji građana sa trenerima i sportskim radnicima afirmiše podjednako sve sportove.

Na današnjem bazaru učestvovali fudbalski klubovi, škole fudbala, planinari, stonoteniseri, košarkaši, rukometaši, gimnastičari.

Prisutnima se obratio Goran Spasojević, član Veća gradske opštine Mladenovac, zadužen za sport.

– Danas je Bazar sporta, bazar mladosti i dece, prezentacija svih klubova na teritoriji gradske opštine Mladenovac. Nadam se da će dece imati priliku da se po svojim afinitetima uključe u neke od klubova. Ova tradicionalna manifestacija biće proširena i u narednim godinama. Veoma je važno da napravimo komunikaciju između dece i sportskih klubova, da približimo decu klubovima. Danas je ovde preko hiljadu dece i oko trideset klubova koji prezentuju svoje sportove. Nadam se da ćete svi uživati, hvala vam što ste sa nama da zajedno napravimo naš grad najsportskijim gradom u Srbiji – rekao je Spasojević.

Bazar je otvorio Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac.

€“- Želim vam dobrodošlicu na mladenovački Bazar sporta. Drago nam je da svake godine sve više dece i roditelja dolaze da ovde provedu jedan prijatan i zanimljiv dan. Kada smo uvrstili Bazar sporta u sportske manifestacije od posebnog značaja za našu opštinu cilj nam je pre svega bio da se mladi upoznaju sa brojni sportskim klubovima koji su aktivni u našoj opštini i motivišu na aktivno ili rekreativno bavljenje sportom.

Međutim, zadovoljstvo je videti da vremenom ova manifestacija postaje pravi porodični dan – dan kada roditelji i deca u sportskom okruženju provode vreme zajedno, a svaki takav trenutak u današnje vreme je dragocen.

Bazar sporta je najbolja prilika da se pozdrave naši sportisti, da se deca druže i upoznaju sa njima ali i da se predstave stručni timovi i svi oni koji se ne vide, a neophodni su u sistemu sporta.

Ovom manifestacijom želimo da se svi sportovi podjednako afirmišu kako bi se što više dece školskog i predškolskog uzrasta uključilo u sportske aktivnosti. Mislim da polako uspevamo jer se sve više dece pronalazi sebe u sportu i ima dosta mladih ljudi koji svoje uzore vide baš u sportskim herojima današnjice.

Zahvaljujem se svima koji su danas sa nama i proglašavam Bazar sporta otvorenim – rekao je Glišić.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares