“Gedžini dani” u Kovačevcu

Sportsko-kulturna manifestacija “Gedžini dani” posvećena LJubomiru Ivanoviću Gedži, jednom od najuspešnijih jugoslovenskih i srpskih sportista, održana je 20. maja u Kovačevcu, rodnom mestu čuvenog rvačkog trenera.

Delegacije gradske opštine Mladenovac, Mesne zajednice “Kovačevac” i KUD-a “LJubomir Ivanović Gedža” položili su vence spomenik na mesnom groblju i spomen bistu LJubomira Ivanovića Gedže na trgu u Kovačevcu, dok su predstavnici Rvačkog kluba “LJubomir Ivanović Gedža” položili venac na bistu ispred Sportskog centra.

Prisutne su pozdravili Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac, Goran Spasojević, član Veća zadužen za sport i Dragomir Ivanović, sin proslavljenog rvača. Glišić je istakao da je opština Mladenovac uspela da vrati rvački međunarodni turnir u Mladenovac kao i da će se Mladenovac pokazati kao dobar domaćin i opravdati ukazano poverenje.

Tokom dana, na školskom igralištu nastupio je KUD “LJubomir Ivanović Gedža”, održan je turnir u malom fudbalu, a rvači su u sali osnovne škole održali revijalni meč.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares