Biciklijada u Mladenovcu

Mladenovački osnovci okupili su se danas na Gradskom trgu gde se u organizaciji Unije poslodavaca Mladenovca, firmi “Kapriolo” i “Solidnost” i podršku gradske opštine Mladenovac održala edukativno – zabavna manifestacija “Biciklirajmo zajedno 2”.

Učenici su imali priliku da na zabavan način nauče i obnove svoje znanja iz bezbednosti u saobraćaju sa akcentom na pravilno ponašanje biciklista. Učesnici su vežbali vožnju bicikala po poligonima uz polaganje kviza bezbednosti na ulici, testove i nagrade.

Otvarajući manifestaciju, predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić, se zahvalio organizatorima, Poslodavcima Mladenovca i firmama “Solidnost” i “Kapriolo”, koje su prepoznale značaj bezbednosti dece u saobraćaju.

– Gradska opština Mladenovac je sa zadovoljstvom podržala današnju manifestaciju “Biciklirajmo zajedno” zajedno sa Unijom poslodavaca Mladenovca i društveno odgovornim firmama, “Solidnost” i “Kapriolo”. Mislim da je pronađen pravi način da se deci ukaže na važnost pridržavanja i poštovanja saobraćajnih pravila. Učenici će imati priliku da kroz igru i zabavu nauče nešto novo i da obnove svoja znanja iz bezbednosti u saobraćaju, naročito o pravilnom ponašanju biciklista.

Opština Mladenovac podržala je ovu akciju kao što će podržati i sve druge akcije koje imaju za cilj razvijanje svesti i edukaciju svih učesnika u saobraćaju. Naročito je važno što smo danas na jednom mestu okupili decu, učitelje, roditelje i predstavnike Policije, koji jedni od drugih mogu mnogo saznati o načinima za povećanje bezbednosti u saobraćaju.

Gradska opština Mladenovac se aktivno uključila u projekte povećanja bezebdnosti u saobraćaju. Pre neki dan smo preko naše Komisije za bezebdnost na putevima podelili 100 autosedišta za bebe, ta akcija će se nastaviti kao i podela bežičnih uređaja za telefoniranje, traktorskih rotacija, biciklističkih kaciga i fluoroscentnih prsluka ali i održavanje edukativnih predavanja.

Najmlađi članovi Kulturno umetničkih društava “Janko Katić”, “Šumadija” i “LJubomir Ivanović Gedža” nastupili su u revijalnom delu programa.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares