“Balkanski susreti” u Kovačevcu

Protekih dana Kovačevac je bio domaćin folklornim ansamblima iz zemalja bivše Jugoslavije. Na festivalu “Balkanski susreti”, pored domaćina KUD-a “LJubomir Ivanović Gedža” iz Kovačevca, nastupili su ansambli iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Na folklornom festivalu “Balkanski susreti 2018” održanom u Domu kulture u Kovačevcu nastupili su KUD “LJubomir Ivanović Gedža” (Kovačevac), KUD “Baščaršija” (Sarajevo), Ansambl “Makedonija (Skoplje), KUD “Đoko Patković” (Vukovar), FA “Nikola Đurković” (KOtor) i FS “Cirkulane” (Ptuj).

Festival je otvorio Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac.

– Dragi gosti, poštovani sugrađani, meštani Kovačevca. U ime gradske optšine Mladenovac pozdravljam sve učesnike festivala, naše goste iz Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Dobro došli u Kovačevac, u Mladenovac, u našu lepu Srbiju. Hvala vam što ste svojim prisustvom ulepšali i obogatili folklorni festival “Balkanski susreti”.

poruka koju šaljemo iz Kovačevca je da uvek svi budemo zajedno, da budemo jaki i da ne dozvolimo da se ružne stvari i podele dešavaju u kulturi, umetnosti i među našim narodima.

Tradicija i posvećenost organizatora ovog festivala i svih Kovačevčana pojačava osećaj udruživanja u ovoj manifestaciji. Zato posebno želim da se zahvalim KUD-u “LJubomir Ivanović Gedža” i celom Kovačevcu na velikoj volji i ljubavi sa kojom organizuju ovaj festival.

Učesnici folklornog festivala “Balkanski susreti” prošli su 30. juna ulicama Mladenovca i održali koncert na Gradskom trgu.

Posle koncerta, predstavnici folklornih grupa bili su gosti na prijemu kod predsednika gradske optšine Mladenovac, Vladana Glišića. Gosti i domaćini su razmenili poklone uz obostrane želje da se i sledeće godine okupe na festivalu u Kovačevcu.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares