Delije u Velikoj Ivanči

Kulturno sportska manifestacija “Igrale se delije” posvećena pesniku Miodragu Petroviću Seljančici, održana je u Velikoj Ivanči rodnom mestu pesnika.

Četvrtu godinu za redom, manifestacija koja se održava u crkvenoj porti i školskom dvorištu u Velikoj Ivanči, okupila je veliki broj Ivančana i meštana okolnih sela. Posetioci su mogli da vide bogat kulturni program, finale turnira u malom fudbalu i nadvlačenje konopca.

Ovogodišnji pesnički konkurs održan sa temom “Radujte se i veselite” okupio je oko 500 pesama autora od Velike Ivanče do Kanade. Prvo mesto pripalo je Dajani Petrović iz Valjeva, drugo Jovanu Bundalu i treće Miroslavu Pavloviću.

Okupljene goste i učesnike, pozdravio je Vladan Glišić, predsednik gradske opštine Mladenovac.

– Poštovani Ivančani, dragi sugrađani, radujem se što smo opet zajedno baš onako kako bi naš pesnik Milorad Petrović i voleo da budemo, složno u igri i veselju. Zajedno, narod i crkva, staro i mlado. Uvek gostoprimljivi i dobri domaćini, meštani i organizatori manifestacije “Igrale se delije” daju primer narodnog duha zajedništva koji se probudio i munjevito se širi po svim našim mesnim zajednicama i selima.

Verujem da ćemo svi zajedno učiniti da ovaj veliki skup u Velikoj Ivanči svake godine bude sve veći, bogatiji i veseliji. Hvala vam i proglašavam manifestciju otvorenom – rekao je Glišić.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares