Proslava Dana opštine Mladenovac

Svečanom akademijom i dodelom javnih priznanja, obeležen je 2. avgust, Dan opštine Mladenovac, dan kada je 1893. godine ukazom Kralja Aleksandra Obrenovića, Mladenovac proglašen za varošicu.

Program Svečane akademije, tematski je bio posvećen radovima i događajima koji su obeležili period iza nas i radovima koji se planiraju u budućnosti prikazanim kroz kratki film “Mladenovac, juče, danas, sutra”.

Na početku Svečane akademije pročitana je čestitka Vladimira Šaripova, gradonačelnika pobratimskog grada Ivanova.

” Poštovani gopodine Glišiću, Uvaženi građani Mladenovca. Od sveg srca čestitam Vam dan kada je Mladenovac dobio status grada. Istorija Vašeg kraja budi nepodeljena osećanja poštovanja i zahvalnosti prema ljudima koji su sačuvali i doprineli njegovoj lepoti.”

Predsednik gradske opštine Mladenovac, Vladan Glišić čestitao je građanima Dan opštine Mladenovac.

– Često možemo čuti kako živimo u teškom vremenu, da nema više malih zadovoljstava koja su nam nekada ulepšavala živote, da ljudi nemaju vremena jedni za druge i da nove generacije nisu kao što su bile. Mogli bi da kažemo da je sve to tačno ali bi tako skinuli sa sebe teret odgovornosti, a na to nemamo pravo.

Vreme je onako kakvim ga sami činimo, a nove generacije se oblikuju prema trudu koji ulažemo u njihovo odrastanje i sazrevanje. Dan opštine Mladenovac je dan koji posvećujemo onima koji naš grad i naša sela čine lepšim i boljim mestima za život. Ljudima i ustanovama koji uprkos vremenu i okolnostima svoj posao rade pošteno, stručno i posvećeno

altTokom svoje kratke istorije Mladenovac nikada nisu napred vukla prazna obećana. Mladenovac se uvek gradio zahvaljujući energičnim ljudima i posvećenom radu. Život svakoga od nas je veliki i neponovljivi zadatak i izazov. Jedino u kvalitetu odgovora na ove zadatke nalaze se ključevi napretka naše opštine.

Mladenovac je danas grad koji nikome ne duguje ništa, osim svojim precima počast a svojim potomcima budućnost. Sve investicije, u školstvo, zdravstvo, u socijalnu zaštitu, infrastrukturu i uređenje grada uradili smo timski, teškim i upornim radom. LJubav prema ovom gradu daje nam energiju i volju za nove pobede, za pobede našeg vremena, a u našem vremenu pobeda je svaki novi hektar pod voćem, kvadratni metar asfalta i novootvoreno radno mesto.

Želja za uspehom i boljim životom naših građana nam ne daje pravo da usporimo. Cilj je da mladenovčani osete poboljšanje kvaliteta života i sigurnost, i da moji sinovi i sva naša deca ostanu u Mladenovcu. Ne samo iz ljubavi prema Srbiji i gradu već zato što im je ovde dobro, zato što ovde vide budućnost za sebe i svoje porodice.

altDanas je dan kada slavimo uspone, rad, optimizam i radujemo se mogućnostima da najbolje nagradimo. Uveren sam da nas očekuje još mnogo zajedničkih susreta.

Dragi sugrađani, hvala vam i čestitam vam 2. avgust, Dan opštine Mladenovac – rekao je Glišić.

Vladan Glišić, dodelio je ovogodišnjim dobitnicima javna priznanja, a na osnovu odluke Skupštine gradske opštine Mladenovac. Zaslužnim ustanovama i pojedincima dodeljene su Plakete, Zahvalnice i Povelje gradske opštine Mladenovac.

Ovogodišnji dobitnici Plaketa gradske opštine Mladenovac su Kompanija “Bibli”, Pekara “Denis”, Preduzeće ADP Mladenovac, Fabrika građevinske opreme MFGO, Stovarište “Lukić”, Mlekara “Granice”, pčelar Igor Stanković, Dragica Arsić vlasnica poslastičarnice “Gaga”, poljoprivrednik Đorđe Živanović, nastavnik fizičkog vaspitanja Milan Fajdiga i poljoprvrednik Mladen Stojanović.

Povelje gradske opštine Mladenovac uručene su Olgici Lakonić za oblast arhitekture i urbanizma, dr Vesni Knežević za oblast zdravstva, arheologu Nemanji Markoviću za oblast nauke, Udruženju “OKO” za oblasti socijalne i dečije zaštite, Željku Mutavdžiću za oblast novinarstva, profesoru Zoranu Rakiću za obrazovanje, Udruženju “Noumena” za oblst kulture i Vladimiru Jovanoviću za oblast sporta.

Zahvalnice su dobili Vladimir Bulatović, Velibor Vidić, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mladenovac i Mateja Kuzmić.

Ovogodišnji dobitnik Malog grba, priznanja koje se dodeljuje mladima do 25 godina starosti za značajna ostvarenja i promociju njihovih dostignuća, je Dimitrije Matić budući naučnik i mladi istraživač.

Kolektiv zaposlenih u Sportsko rekreacionom centru “LJubomir Ivanović Gedža” dobitnik je najvišeg javnog priznanja Grba gradske opštine Mladenovac.

Proslava Dana opštine Mladenovac završena je koktelom u atrijumu fontane i koncertom Petra Nisića i grupe “Riblja čorba” na platou ispred zgrade opštine Mladenovac.

Prethodna objava
Sledeća objava
0 Shares