Počela pripremna nastave za fakultete

Besplatna pripremna nastava iz srpskog jezika i matematika za upis na fakultete, koju organizuje gradska opština Mladenovac, počela je u prostorijama Škole za obrazovanje odraslih u Mladenovcu.

Pripremni časovi se održavaju svake subote počev u periodu od 10,00 do 11,30 časova u prostorijama Škole za obrazovanje odraslih u Mladenovcu (Radnički univerzitet, Kralja Petra I 175/2 ). Zainteresovani učenici se mogu prijavljivati svake subote tokom održavanja časova. Programom je obuhvaćeno 15 termina u okviru kojih đaci, podeljeni u dve grupe, pohađaju po dva časa iz srpskog i matematike, u zavisnosti koji predmet polažu na prijemnom.

Jedan od najboljih projekata opštine Mladenovac je “Budi svoja najbolja investicija” koji već uspešno funkcioniše četiri godine. Kroz ovaj projekat je prošlo preko 200 srednjoškolaca. Kako je profesor Radmilo Ilić rekao preko 90 odsto upiše željene fakultete. Ove godine opština Mladenovac je obezbedila prikladan pribor kako bi naši srenjoškolci imali malo kvalitetnije uslove za pohađanje nastave. Zahvalio bih se našim pedagozima, profesorima srpskog, gospođi Janjić i profesoru matematike gospodinu Radmilu Iliću na nesebičnoj želji da pomognu, zajedno sa opštinom Mladenovac, budućim studentima. Ono što sam je obećao da ćemo se truditi da u narednom periodu rešavamo probleme i stvaramo uslove da kada oni završe faklutete i vrate se u svoju opštinu da im obezbedimo i pristojan posao i da mogu da zasnuju svoje porodice – rekao je Vladan Glišić, predsednik GO Mladenovac.

Sledeća objava
0 Shares